Welcome to the Official Distorted Force Site


Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Julian's Lullaby, Me and Myself, Distorted Force, Erupted, Gauntlet Live @ Bat City 28/4/13


Ένα ωραίο και εκπληκτικά ζεστό ανοιξιάτικο απόγευμα, λίγο πιο πάνω από το Πεδίο του Άρεως, πέντε μπάντες ετοιμάζονταν ένα πολύ καλό live για όποιον είχε την ιδέα να περνούσε από το Bat City. Σε μια Αθήνα κοσμολουσμένη και ζωντανή, η υπόγεια metal σκηνή έδινε το παρόν και μάλιστα δυνατό.

Gauntlet

Heavy metal απ' τα καλά. Οι μελωδίες μου θυμίσανε επικούρες, όχι όμως manowarικές, άλλα πιο Maiden σε Somewhere in Time περίοδο. Μια φοβερή μπάντα. Απίστευτο vibe. Οι Gauntlet μας έδειξαν τι σημαίνει η φράση που ακούμε συχνά: “bang the head that doesn't bang”. Έφτιαξαν μια πολύ μερακλίδικη ατμόσφαιρα στο μαγαζί που κατά κάποιο τρόπο σε έκανε να θες να δηλώσεις υποταγή και πίστη στο βασιλιά σου, και μετά να marchάρεις για να σφάξεις εχθρούς. Μας παρέδωσαν ένα live έπος. Τα σέβη μας.

Erupted

Μας φτιάξανε που μας φτιάξανε οι Gauntlet, ήρθαν και οι Erupted και μας αποτελείωσαν. Πρώτη φορά ακούω μια old school heavy metal μπάντα τόσο δυναμική. Ένας τραγουδιστής που κατέβαζε οικοδομές, drums και μπάσο σε ανώμαλα τέλειο συντονισμό, κιθάρες που σφυροκοπούσαν χωρίς οίκτο και ένα αποτέλεσμα αξιοζήλευτο. Δεν μπορούν να υπάρχουν τέτοια σχήματα και να μένουν στο underground την ώρα που οι Firewind βγάζουν δίσκους. Ξέρω ότι το ξεπούλημα συνήθως πουλάει, αλλά ευελπιστούμε πως θα αποδοθεί κάποια στιγμή δικαιοσύνη και μπάντες όπως οι Erupted θα γνωστοποιηθούν στο ευρύ metal κοινό.

Distorted Force

Ακόμη ένα εκτός έδρας live για την progressive μπάντα από τη Θεσσαλονίκη καταχωρείται στο βιογραφικό της. Παρόλη την κούραση του ταξιδιού, οι Force εκτέλεσαν ένα αξιοπρεπές live. Παρουσίασαν το καινούργιο album και βρήκαν καλή απήχηση από τους παρεβρεθέντες. Πολλές φορές οι κατασταλτικοί παράγοντες της αϋπνίας και των ψυχοτροπικών καφέδων γίνονται αιτία κακών ή μέτριων εμφανίσεων. Ευτυχώς για κάποιο λόγο η συνταγή της αποτυχίας απέτυχε εκείνη τη βραδιά και είχαμε ακόμη μια καλή συμμετοχή στο bandlist.

Me and Myself

Θα τη φάω την ντομάτα μου αλλά ρε παιδιά, μια μπάντα όπου είναι όλοι μεταλάδες και μπροστά μια τραγουδίστρια με φόρεμα alla Tarja και τακούνι δεν σας θυμίζει κάτι? Δεν υπονοώ τίποτα. Όταν όμως οι Force αλλάξανε φωνητικά βρήκαν την υγειά τους. Σταματάω να τρολλάρω να προχωράω στο μουσικό κομμάτι. Είχα καιρό να ακούσω τόσο ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Δυο επτάχορδες κιθάρες, backin' samples, αισθησιακά φωνητικά, ένας μπασάκλας και φυσικά το απόλυτο ντραμίκλανο, ήταν η σύνθεση της μπάντας. Ο ήχος έφερνε σε Nevermore (μάλλον λόγω της Loomis Signature Schecter Hellraiser) και τα κομμάτια έφερναν σε Lost in Thought και Andromeda. Οι Me and Myself είναι μια μπάντα που αξίζει να την έχει κανείς στο ραντάρ του και μάλιστα μόλις κυκλοφόρησαν καινούργιο album. You might wanna check it out !

Julian's Lullaby

Σαν μια οικογένεια ήταν οι μπάντες εκείνης της βραδιάς καθώς τα drums των Julian's υπέγραφε ο co-drummer των Gauntlet και τα φωνητικά ο co-vocalist των Erupted. Δεν ξέρω αν φταίει η καινούργια τραγουδίστρια, η ηχητική του μαγαζιού ή η ίδια η μπάντα, άλλα τα κομμάτια μου ακούστηκαν πολύ πιο metal από την προηγούμενη φορά. Δεν χάσανε ίχνος από την μαγεία και τη θεατρικότητα τους, απλά βάρυναν και κατά προσωπική μου γνώμη, αν παλιά γαμούσαν χριστούς, τώρα γαμάνε παναγίες. Βαριά και πολύ ενδιαφέρουσα στροφή πήραν λοιπόν οι Julian's και δεν το λέω επειδή απλά ήρθαν πιο κοντά στα γούστα μου, άλλα επειδή μεταστάθηκαν σε ένα μουσικό μέρος όπου συνδυάζει πολλά συναισθηματικά κέντρα, ως αποτέλεσμα να χτυπάει στο metal ψαχνό με έναν περίτεχνο λυρικό τρόπο. Αυτή η μουσική είναι πανέμορφη. Συνθέσεις που σε ταξιδεύουν. Περιμένουμε καινούργια δουλειά και τους ευχόμαστε τα καλύτερα.

Έτσι έκλεισε ακόμη μια όμορφη βραδιά στην Αθήνα, με πέντε μπάντες που έβαλαν τα δυνατά τους για να ευχαριστήσουν το κοινό τους. Όλοι είχαμε να λέμε πόσο ικανοποιητικό ήταν το live και πόσο καλά περάσαμε. Ακόμη μια νύχτα λαβή αναμνήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου