Welcome to the Official Distorted Force Site


Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Atom, Fatal Mutiny, Distorted Force, Mexicocaine, Poison Strike live @ Eightball Club Live Stage 2/12/12


Περνάει ο καιρός. Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από όταν το πρώτο μέρος του trade εκπληρωνόταν και οι Distorted Force ταξίδευαν για τα εξωτικά Γιάννενα. Κι όμως, τα Γιάννενα ήρθαν στη Θεσσαλονίκη φέρνοντας μια καταρρακτώδης βροχή που έδερνε την πόλη απ το πρωί μέχρι το απόγευμα. Πριν ξεκινήσω το bloggin’ να αναφέρω ότι πέρα από την κακοτυχία της κακοκαιρίας, υπήρξε και ένα καλό συναπάντημα. Ο ΟΑΣΘ είχε ανακοινώσει ότι από 1/12 σταματάνε όλα τα αστικά (υπεραστικά του ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ είχαν σταματήσει εδώ και κάμποσο καιρό). Μια εβδομάδα πριν το live όμως, εγκρίθηκε ένα δάνειο 2,5 εκατομμυρίων και η διακοπή κυκλοφοριών παρατάθηκε στις 14/12. Χωρίς αυτή τη ευνοϊκή εξέλιξη οι μπάντες θα έπαιζαν για τις άλλες μπάντες, τον ηχολήπτη, και τον barman.

Poison Strike
Τα παιδιά βελτιώνονται από live σε live. Δεν έλειψαν τα what the fuck σκηνικά βέβαια. Διασκευές από Bullet for My Valentine & Arch Enemy. Μερικά δικά τους σαφώς βελτιωμένα. Πιο συγκρατημένοι σκηνική παρουσία (καιρός ήταν) και πιο ανθρώπινοι πρόλογοι. Κάπως απότομα κοψίματα λες και έβγαινε ο ενισχυτής απ τη πρίζα. Δισολίες όπου δυστυχώς έλειπε το τείχος της ρυθμικής. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι παρουσίασαν ένα καλό show. Αξιοπρεπέστατοι.

Mexicocaine.
Όταν οι Clutch συναντάνε τους Virus είναι σειρά των Mexococaine να μας δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Αν υπήρχε ένα και μόνο drawback ήταν η απουσία δεύτερης κιθάρας. Όσο να ναι γεμίζει και χρωματίζει πολύ όμορφα ειδικά στις stonerικές καταστάσεις τους. Ο τραγουδιστής έδινε show. Πολύ καλή φωνή και ωραίο attitude. Απ’ ότι ‘άκουσα τώρα ξεκινάνε να δουλεύουν δικά τους κομμάτια. Είμαστε πολύ περίεργοι και σίγουρα αναμένουμε κάτι καλό και ενδιαφέρον. Υπέροχο αποτέλεσμα λοιπόν και για την καινούργια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη και φοβερός επαγγελματισμός ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν το πρώτο τους live.

Atom
Έγινε μια τράμπα μεταξύ Atom και Distorted Force και έτσι οι Atom εμφανίσθηκαν τρίτοι στη σειρά του bandlist. Το πιο εύστοχο σχόλιο που άκουσα ήταν ότι τα παιδιά είναι σίγουρα απόγονοι του Chuck. Death διασκευή και όλα τα βλέμματα πάνω τους. Δικά τους κομμάτια όχι μακριά από τα τεχνικά death μονοπάτια που ακολουθούν τον τελευταίο καιρό έχοντας βέβαια και μια ,θα έλεγε κανείς, πιο thrash ατμόσφαιρα προδίδοντας τα πρώτα τους βήματα. Να σημειώσουμε ότι ένα μέλος τους βρίσκεται στα Γιάννενα λόγω σπουδών. Απλά για να τονίσουμε την παλικαριά που τους χαρακτηρίζει σε τομείς εργατικότητας και αποφασιστικότητας παρ όλες τις αντιξοότητες. Ένας χαρακτήρας που τους συνόδευε πάντα και τους βοηθάει να στέκονται ακόμα. P.S.: Ο μπασίστας τους είναι γενετικά μεταλλαγμένος παιδιά, μην πτοείστε, μη παρατήσετε τη μουσική. Απλά είναι το αποτέλεσμα μιας διασταύρωσης με χταπόδι.

Fatal Mutiny
Το γκρέμισαν το μαγαζί τα παιδιά απ τα Γιάννενα. Ένα χορταστικό 45λεπτο setlist μας περίμενε το οποίο εμπεριείχε παρουσίαση του νέου album τους. Αλλαγές είχαμε στο line-up μιας και ο τραγουδιστής που ξέραμε απ’ το προηγούμενο live δεν υπήρχε και τη θέση του είχε πάρει ο ένας από τους δυο κιθαρίστες. Ξέρω πως έχω να φάω πολύ ντομάτα για αυτό που θα πω και πολύ πιθανών και από τον ίδιο αλλά στο Arise η φωνητική εκτέλεση του μου άρεσε πολύ περισσότερο από του Cavalera. Η Hetfield προφορά του ήταν απόλυτα πετυχημένη και ανέβασε το κομμάτι κάποια level. Ναι, ok, κράξτε ελεύθερα, αλλά αν ήσασταν στην 8μπαλα εκείνη τη βραδιά πολύ πιθανόν να είχατε ίδια γνώμη. Ο lead κιθαρίστας κατέβαζε διψήφιο αριθμό νοτών το δευτερόλεπτο όταν έπαιζε solo, ο drummer δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το ρυθμό του ακόμη κι αν το CERN κατάφερνε να μικρύνει τον αστρικό χρόνο, και ο μπασίστας μας δίδαξε πώς μπορείς να groovάρεις παίζοντας thrash. Και γαμώ. Υπέροχο show. Τα σπάσανε.

Distorted Force
Χαχαχα . . . λοιπόοον . . . Κάποτε οι Distorted Force ήταν ένα σχήμα όπου έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε ο κιθαροτραγουδιστής των Poison Strike (Just Imagine που λένε και οι Heir Apparent), ίδιος leadάς και ένας rock nrollάς drummer. Ποτέ δεν έπαιξαν χειρότερα. Μα ποτέ. Είχα την ατυχία να παρακολουθήσω ξανά το αίσχος, από ένα βίντεο (με πολύ καλό ήχο και λήψη παρεμπιπτόντως, κρίμα) που μαγνητοσκόπησε και μου παραχώρησε πολύ ευγενικά η ξαδερφούλα μου. Από περιέργεια λοιπόν μετρούσα λάθη. 13 φίλτατε αναγνώστη. 13 λάθη σε 6 γαμημένα κομμάτια. Η μόνη δικαιολογία που θα μπορούσε να αναρτηθεί ήταν κάποια τεχνικά προβλήματα τα οποία στα μισά του setlist είχαν ξεπεραστεί. Κατά το άλλο ήμισυ λοιπόν, παντελώς αδικαιολόγητοι. Ένας πολύ αποτυχημένος τρόπος να κλείσει μια ωραία κατά τα άλλα βραδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου