Welcome to the Official Distorted Force Site


Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Distorted Force, Reason Inside, Downfall, Mexicocaine Live @ Eightball Club Live Stage 14/4/13Μια Κυριακή λοιπόν που ο καιρός έπαιρνε ναρκωτικά και άλλαζε διαθέσεις κάθε δύο ώρες, τέσσερις μπάντες είχαν μαζευτεί στο 8ball για να δώσουν ένα show αντάξιο του πολύ δυνατού bandlist εκείνης της βραδιάς. Let's roll it:

Mexicocaine :
Οι Mexicocaine έχουν γίνει πλέον η αγαπημένη μου underground μπάντα. Heavy/stoner καταστάσεις και δικά τους κομμάτια στο ίδιο μοτίβο και ίσως με κάποιες NWOBHM επιρροές. Τα κομμάτια που ακούσαμε ήταν:
 1. Desert Highway
 2. Powertrip (Monster Magnet cover)
 3. Two Times (Karma to Burn cover)
 4. Fred Overman and I
 5. One Inch Man (Kyuss cover)
 6. Stone Age
 7. Regulator (Clutch cover)
 8. King of the Road (Fu Manchu cover)
Πολύ καλή εμφάνιση με τον τραγουδιστή τους να δίνει show όπως πάντα. Η διαφορά που είχαν οι Mexicocaine από την προηγούμενη φορά ήταν η προσθήκη ρυθμικού κιθαρίστα η οποία ήταν εμφανέστατη και έδωσε πολύ περισσότερο όγκο και χρώμα στο σχήμα. Σοφή κίνηση. Το συγκρότημα σκοπεύει να ξεκινήσει ηχογραφήσεις μετά την εκπλήρωση κάποιων live που υπάρχουν στον ορίζοντα. Πολλοί περιμένουμε να ακούσουμε δουλειά τους και είμαστε σίγουροι πως θα είναι old school, stoned, βαρύ και πολύ ενδιαφέρον. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Downfall:
Οι Downfall κάνανε το πρώτο τους live εκείνη τη μέρα και μάλιστα για μερικά μέλη, ήταν και το πρώτο τους live γενικότερα. Πολύ δυνατή μπάντα. Πολλά κιλά ένταση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έπαιζαν metalcore με groove επιρροές. Το playlist ήταν:
 1. Bad Religion (Godsmack cover)
 2. Yesterday Don't Mean Shit (Pantera cover)
 3. Faded Line (Lamp of God cover)
 4. Holly Roller (Throwdown cover)
 5. Facker
 6. End of a Heartache (Killswich Engange cover)
 7. Everyone Bleed Now (Hatebreed cover)
Υπήρχε απίστευτο vibe έχοντας αδιανόητα μεγάλη απήχηση στο κοινό. Πολλά mosh-pits και όταν τελείωσαν όλο το eightball ήταν για υπογλώσσια. Οι Downfall σκέπτονται επίσης να ξεκινήσουν ηχογραφήσεις κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Έκαναν μια πολύ δυνατή αρχή στην πρώτη τους εμφάνιση και τους ευχόμαστε όχι μόνο να διατηρήσουν τον πήχη στο δισθεόρατο ύψος που έθεσαν αλλά να τον ανεβάσουν κι άλλο.

Reason Inside:
Μια πιο alternative μουσική προσέγγιση με Fates Warningικά στοιχεία μας παρουσιάσανε οι Reason Inside. Έδωσαν δείγματα επαγγελματικής μπάντας, πολύ δεμένης και δουλεμένης. Εδώ πρέπει να αναφερθεί και ένα διοργανωτικό λάθος που δυστυχώς συνέβη και περιόρισε το playtime των Reason στα 25-30 λεπτά. Ελπίζουμε να αποφεύγονται τέτοια λάθη στο μέλλον πόσο μάλλον όταν έχουν την βαρύτητα της απόστασης. Ο μπασίστας τους ήρθε από την Κομοτηνή για το συγκεκριμένο live, οπότε καταλαβαίνετε την ξενέρα τόσο της μπάντας, όσο και του κοινού τους. Τα κομμάτια που τελικά ακούστηκαν ήταν:
 1. Fade (cover)
 2. I saw I was I
 3. Escape
 4. Drop
 5. Butterfly on a Wheel
 6. Insomnia
Ευελπιστούμε πως στο επόμενο live οι μπάντες θα επανορθώσουν το λάθος και θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε περισσότερα κομμάτια. Σε γενικές γραμμές: σκοτεινή ατμόσφαιρα και ωραίες συνθέσεις. Ασυνήθιστος ήχος και πολλά εφέ. Ωραίο αποτέλεσμα αν και πιστεύω ο χαρακτηρισμός “alternative” δεν είναι και πολύ εύστοχος. Πιο πολύ πειραματικό heavy θα το έλεγα. Ανεξαρτήτου ταμπέλας όμως ο κόσμος μεράκλωσε δημιουργώντας μια ωραία darkέ κατάσταση.

Distorted Force :
Είχανε κάτι μήνες να κάνουν live. Αψυχολόγητο αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν internetικά το “Fields in Desolation” και το λογικό θα ήταν να πέσουν με τα μούτρα στα live για promotion. Όσο αφορά τώρα την εμφάνιση, μπορούμε να πούμε πως ήταν αρκετά αξιοπρεπής. Λαθάκια έγιναν βέβαια, άλλα δεν βαριέσαι? Όταν μια μπάντα παίζει δικά της κομμάτια, σιγά μην καταλάβει κανείς τα μικρά λάθη. Όπως και να 'χει όμως, μπορούσαν και καλύτερα. Το playlist ήταν σχεδόν παρουσίαση του καινούργιου album:
 1. Fields in Desolation
 2. Night Lights
 3. Stains of Oppressiveness
 4. Streaming Veils
 5. Burning Seas
Ντάξει μωρέ, και πέντε από τα εφτά κομμάτια του album καλά ήτανε. Μην σου πω πάλι καλά που γλιτώσαμε τις μπαλάντες.


Έτσι κλείνει λοιπόν μια ωραία βραδιά με ίσως ένα από τα καλύτερα underground bandlists που έχουν τύχει στο eightball τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν και άλλα καλά live μέσα στον Απρίλιο οπότε keep it up. Αν μη τα πάσης φύσεως λάθη που τυχαίνει να συμβαίνουν, κατά τα άλλα ήταν μια βραδιά για να θυμόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου