Welcome to the Official Distorted Force Site


Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Distorted Force Live Lemessos, Cyprus 8/10/11 9/10/11 Kingston Rock City


Μια μπάντα που έχει παίξει και ξέρει πως είναι τα live εκτός έδρας βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Για ποιο λόγο? Για 2 εμφανίσεις στο Kingston Rock City στη Λεμεσό. Όλα ξεκινάνε λοιπόν με την αναχώρηση του πενταμελές group για τη μεγαλόνησο.
                            
Με την άφιξη τους στη Λάρνακα όπου προσγειώθηκαν τους υποδέχτηκαν το αφεντικό του Kingston και ένας κοντινός του φίλος. Μεταφέρθηκαν στη Λεμεσό με 2 αμάξια καθώς τα παιδιά είχαν και ένα σκασμό αποσκευές. Η διαμονή ήταν εξασφαλισμένη από το αφεντικό και παράλληλα διοργανωτή των εμφανίσεων, καθώς και η μετακίνηση και η διατροφή.  Αυτό φίλε μου λέγεται   φιλοξενία .

Την πρώτη μέρα οι Distorted Force είχαν τη χαρά να φιλοξενηθούν στο ραδιοφωνικό σταθμό        προκειμένου να υλοποιηθεί μια δίωρη συνέντευξη όπου συζητήθηκαν θέματα όπως η ιστορία της μπάντας, τι να περιμένουμε στο καινούργιο LP, αλλά και θέματα γενικού ενδιαφέροντος ( η μουσική σκηνή στη Σκανδιναβία κ.α.). Όλα κύλησαν ευχάριστα. Πολύ όμορφη εμπειρία καθώς ήταν η πρώτη επαφή των Force με τον ραδιοφωνικό κόσμο. Δεν υπήρχαν σενάρια, δεν υπήρχε σταθερή playlist οριζόμενη από συμφέροντα εταιριών, όλα ήταν αυθόρμητα και αληθινά. Μακάρι όλες οι συνεντεύξεις που ακούμε καθημερινά να ήταν έτσι.

Η δεύτερη μέρα ήταν ημέρα ξενάγησης και φιλοξενίας. Ένα πράγμα έχω μόνο να πω.
Αν όλοι οι άνθρωποι ήταν έτσι, αν όλοι έδιναν τόση αγάπη, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος. Τίποτα άλλο. Η ζεστασιά και η αγκαλιά που δέχθηκε το group δεν περιγράφεται με λόγια.

Τρίτη μέρα στην Κύπρο και φτάνει η ώρα του πρώτου live. Ένα πολύ μεγάλο, όμορφο και designάτο μαγαζί περίμενε για soundcheck μια μπάντα που διένυσε κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρίσκεται εκεί. Άψογο check από τον ίδιο τον διοργανωτή καθώς είναι 30 χρόνια ηχολήπτης ο άνθρωπος και ο ήχος που έφτιαξε σε συνδυασμό με την απίστευτη ηχητική του μαγαζιού δημιούργησαν ένα πανέμορφο κλίμα και μια βαριά και ατμοσφαιρική metal ατμόσφαιρα. Όλα κύλησαν άψογα, το σχήμα ήταν επί σκηνής για περίπου 3ς ώρες, ακούστηκαν πολλά δικά τους αλλά και αρκετές διασκευές. Θετικά σχόλια ακούστηκαν για τα κομμάτια της μπάντας καθώς η δεσπόζουσα άποψη έλεγε πως άφησαν πολύ καλύτερες εντυπώσεις από τα covers. Αρκετός κόσμος , ωραίο κλίμα. Μια πανέμορφη εμπειρία.

Τέταρτη μέρα και ημέρα Κυριακή. Ο καθένας είχε βρει τρόπο να καταπολεμήσει την κούραση, άλλος ήταν κολλημένος στην κιθάρα ψάχνοντας και πειραματίζοντας νέους ήχους ταλαιπωρώντας τα πετάλια, άλλος απολάμβανε ένα καφέ στο μπαλκόνι και άλλος απλά κοιμόταν. Σημασία έχει πως το βράδυ όλοι τους ήταν έτυμοι να δώσουν ένα show καλύτερο απ το πρώτο.  Και αυτό έκαναν.  Ίδιο template, ίδιο και μεγάλο playlist, αλλά με πολύ όρεξη και ζωντάνια. Για να λέμε τν αλήθεια, Zivania power και όλοι ανέβηκαν στο stage με ηθικόν ακμαιότατον. Πιο λίγο κόσμος, αλλά ποιο ζωντανός, όλοι περάσαμε υπέροχα εκείνο το βράδυ, μουσικοί., τεχνικοί και θεατές. Ένα βράδυ να θυμόμαστε. Πολλά και γνωστά κομμάτια καθώς δεν έλειψαν τα Distorted Force classics : A Dead Man’s Dream και Storyteller Upon My Grave. Ακούστηκε επίσης καινούργιο υλικό σε inst. version εκ του οποίου ποιο πολύ αίσθηση έκανε το ομώνυμο του 3ου LP: Fields in Desolation. Μετά τη λήξη του live αναμονούσε μια πανέμορφη βραδιά παρέας, γέλιου και πολύ ποτού. Από όλες τις απόψεις επαναλαμβάνω, Μια βραδιά που θα θυμόμαστε.

Η επόμενη μέρα βρίσκει το group σε κατάσταση ενός κράματος αποσύνθεσης και απόλυτης χαράς.

Η αγάπη, η φιλοξενία και η αγκαλιά που συνάντησε η μπάντα στη μεγαλόνησο δημιούργησαν ένα συναίσθημα τόσο πρωτόγνωρα ευχάριστο και συγκινητικό πού μόνο γλυκιές και όμορφες αναμνήσεις μπορεί να χαρίσει. Μακάρι να ήταν όλοι οι άνθρωποι όπως αυτοί που μας δέχθηκαν και μας έβαλαν με τόση ζεστασιά σπίτι τους αυτές τις 6 μαγικές ημέρες. Ένα ευχαριστώ δεν θα ήταν τίποτα μπροστά στη δυσθεώρατη καλοσύνη αυτών των ανθρώπων.

Η Κύπρος είναι πατρίδα μας και μέσα στη καρδιά μας.

Σας αγαπάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου