Welcome to the Official Distorted Force Site


Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Distorted Force, Erratic Escape, Double Sided, Familia @Eightball

Η Παρασκευή που μας πέρασε κάθε άλλο παρά τυχαία μέρα ήταν. Το γεγονός του βασιλικού γάμου με τα Μ.Μ.Ε παγκοσμίως να βρίσκονται στραμμένα στην πρωτεύουσα του Heavy MetaL, το Λονδίνο , έδειξε από νωρίς πως η συγκεκριμένη Παρασκευή είχε κάτι το ξεχωριστό . . . και πως μπορεί να τελειώσει μια τέτοια ξεχωριστή μέρα??? Μα φυσικά με μια γερή heavy MetaL δόση .
4 συγκροτήματα . . . ένα stage ! Η βραδιά τα είχε όλα . Από πιασάρικες διασκευές κι αμηχανία μέχρι dirty-glam καταστάσεις κι όμορφα riffs! Από heavy μπαλάντες και χορευτικά solos μέχρι Cover σε κομμάτι των Dream Theater παρακαλώ .
Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι συνέβη την νύχτα εκείνη στο Club 8BaLL .

Familia

Ένα female Hard Rock συγκρότημα από θέσ/νικη! Δυστυχώς πρόλαβα μόνο τρία κομμάτια από τις κυρίες τα όποια ήταν τα παρακάτω . . . ''Smells Like Teen Spirit'' ( Nirvana ) , ''Zombie'' ( the cranberries ) και τέλος το ''Killing In the Name'' ( R.A.T.M) στο όποιο είχαν την ευκαιρία να μας τινάξουν αλλά δυστυχώς η έλλειψη επικοινωνίας επί σκηνής και η γενικότερη αμηχανία των μελών πρόσφεραν απλά μια αξιοπρεπέστατη εκτέλεση . . . καθώς τις κοίταζα-άκουγα προσπάθησα να καταλάβω τι λείπει από την μπάντα . . . κατέληξα πως χρειάζονται χρόνο , αφού την τεχνική την κατέχουν , τα τραγούδια είναι κατάλληλα για ζέσταμα , με αρκετές πρόβες θα αποκτήσουν την άνεση που απαιτείται ! Άξιζαν και τελικά κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού . . .



Double Sided
















Female-Fronted Hard Rock κι αυτό το συγκρότημα!
Μάλιστα πίσω από τα φωνητικά βρίσκονταν δυο κύριες με άγριες διαθέσεις, εξού και το όνομα της μπάντας. Στα κομμάτια που ακουστήκαν τα διπλά φωνητικά με άφησαν παγωμένο ακουστικά , δεν θα μπορούσα όμως να πω το ίδιο και για την σκηνική παρουσία . . . headbanging και γενικά ένας γουστάρετε-για-να-γουστάρουμε-και-γουστάρουμε-για-να-τα-σπάσετε αέρας κέρδισε το κοινό από το πρώτο κομμάτι κολαφίσει αυτό το σημείο να τονίσω πως στο σετ τους είχαν και δίκες τους συνθέσεις , συνθέσεις με άψογα παθιάρικα riffs , τα όποια έκαναν και την διάφορα ! Μπράβο στα παιδιά .




Erratic Escape
















Η ώρα για το πρώτο heavy συγκρότημα της βραδιάς . . . τους Erratic Escape είχε φτάσει.
Με το καθιερωμένο σαν πρώτο κομμάτι σχεδόν σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, ''Legend of Hellboy'' δεν άργησαν να μας στείλουν στον . . . άτακτο κόσμο τους!
Δυνατές κιθάρες , με το μπάσο σε απολυτή επικοινωνία με τα τύμπανα , τύμπανα τα όποια για τις ανάγκες του live ήταν υπόθεση του Alex Hughes, επίσημου drummer των UntiL Rain ο όποιος πραγματικά θέρισε .
Μελανό σημείο τα φωνητικά , στα όποια από το πρώτο κιόλας τραγούδι υπήρχε πρόβλημα καθώς ήταν πολύ χαμηλά και δεν μπορούσαμε να τα ακούσουμε. Πρόβλημα το όποιο στο τέταρτο κατά σειρά κομμάτι (Medieval) έφτασε να επηρεάζει την σκηνική παρουσία - εικόνα - επικοινωνία του συγκροτήματος προς το κοινό. Παρά τις συστάσεις προς τον ηχολήπτη το πρόβλημα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της εμφάνισης .
Τα τεχνικά προβλήματα ωστόσο δεν κατάφεραν να επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού το όποιο υπό τους ήχους γνωστών κι αγαπημένων κομματιών όπως τα ''The Marauder'',''Forget the Past'' και το ''The Infection'' με το όποιο έκλεισαν το σετ τους οι Erratic Escape , έδειξε να απολαμβάνει κάθε λεπτό .
Όσοι βρεθήκαμε στον χώρο του 8ball είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και δυο καινούργιες συνθέσεις της μπάντας , συνθέσεις οι οποίες θα βρίσκονται και στον επερχόμενο ντεμπούτο δίσκο . ο λόγος για τα ''The Α With the Thousand Faces'' και '' Unfriendly Times ''!
Ο αινιγματικός τίτλος του πρώτου , τα όμορφα leads , το ουσιαστικό παίξιμο στο μπάσο (το να κρατάς αυστηρά τον ρυθμό την στιγμή που δυο κιθάρες έρχονται σε διάλογο μέσω εξαιρετικών Solos δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα) και η άψογη ερμηνεία του τραγουδιστή κέρδισαν εύκολα το κοινό . Μέχρι να ξεσπάσει η καταιγίδα του ''Unfriendly Times'' !
Thrash-y προσανατολισμού κομμάτι με κοφτερές κιθάρες κι έναν Alex Hughes στην απολυτή στιγμή του . . . με το τραγούδι αυτό το συγκρότημα μας έπιασε από τον λαιμό και μας έβαλε στην μπρίζα για τα καλά .
Το σετ έκλεισε με το γηπεδικό-refrain του ''The Infection'' . . . ανάμεσα σε χειροκροτήματα, headBanging, Crowd Pleasing etc .
Πριν κλείσω την αναφορά μου για τους erratic escape αξίζει να αναφέρω πως οι οκτώ συνθέσεις που ακουστήκαν ζωντανά έφεραν την υπογραφή της μπάντας , γεγονός που φανερώνει πως το συγκρότημα βρίσκεται στην καλύτερη φάση τουφών αναμονή μιας νέας κυκλοφορίας λοιπόν .


http://www.myspace.com/erraticescape



Distorted Force











Οι co headliners δεν άργησαν να φανούν. Το πιασάρικο όνομα σε συνδυασμό με την γυναικεία παρουσία στο μικρόφωνο όξυναν την περιέργεια του γράφοντος για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.
Το συγκρότημα με δίκες του συνθέσεις αλλά και διασκευές κατάφερε να τραβήξει γρήγορα όλα τα βλέμματα επάνω του. Το heavy/Prog τους με σαφείς αναφορές στην αμερικανική σκηνή των 90's και συγκεκριμένα στους Iced Earth,Nevermore etc κέρδισε τις εντυπώσεις από τα πρώτα κιόλας κομμάτια!
Οι συνθέσεις του συγκροτήματος αποτελούνταν από τεχνικά solos,δυναμικα τύμπανα ενώ τα φωνητικά γρήγορα κριθήκαν ικανοποιητικά ! Αξίζει να αναφερθεί η άνεση της τραγουδίστριας επάνω στην σκηνη!Παρα το νεαρό της ηλικίας της έδειξε να . κατέχει το θέμα stage , παρακινούσε τον κόσμο για χτύπημα ενώ σε στιγμές αστειευόταν με το κοινό. Πολλά μπράβο !!!
Μεταξύ άλλων ακουστήκαν τα κομμάτια ''Distorted Force'' και ''Storyteller Upon Α Grave'' το όποιο τελευταίο μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Υπήρξε και μια φιλική guest-star συμμέτοχη στα φωνητικά αλλά δεν κατάφερα συγκρατήσω τον τίτλο (Sorry!)
Οι διασκευές του συγκροτήματος αν και κλασσικες , ''σίγουρες'' ας μου επιτραπεί ο όρος , με άφησαν με ένα ερωτηματικό .
Ακουστήκαν Covers στα παρακάτω κομμάτια ''Holy Diver'' ( Α ) , ''Wasted Years'' ( Iron maiden ) , ''Fear Of The Dark'' ( Iron Maiden ) και τέλος στο '' In The Name Of God '' των Dream Theater στο όποιο φάνηκαν ανώτεροι των περιστάσεων , και ερωτώ , μήπως ήρθε η ώρα να αφήσετε τις οποίες λ. Heavy/power βλέψεις σας πίσω και να επικεντρωθείτε στον proggressive ήχο τον όποιο συμφώνα με δείγματα της δουλειάς σας δείχνετε να κατέχετε ? ? ?
Μια headLine ζωντανή εμφάνιση από τους Distorded Force λοιπόν , που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό, ενώ τα φωτά βρήκαν το συγκρότημα φανερά ικανοποιημένο .
Τέλος να αναφέρουμε πως ακολουθούν ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα κι εξωτερικό για την μπάντα που , αν σκεφτεί κάνεις πως αυτό που παρακολουθήσαμε στο 8ball ήταν απλά ένα warm up για αυτούς , χαμόγελα και μόνο στην ιδέα των επόμενων lives! Καλή δύναμη στις επερχόμενες συναυλίες σας παίδες , εύχομαι τα καλυτέρα !!!

http://www.myspace.com/distortedforce

Υ.Γ Μια παρασκευή που μας άφησε με τον καλύτερο τρόπο . . . ένα άκρως επιτυχημένο Live , στο όποιο 4 νέες μπάντες πρόσφεραν ότι καλύτερο ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου